✓ Tea Tree Olie uit Australië! ✓ Natuurlijk ✓ Vrij van parabenen en chemische toevoegingen

Historie

1923-1930

In 1923 presenteerde Penfold, baas van de scheikundige afdeling van de New South Wales regering, zijn ontdekkingen over de opmerkelijke ontsmettende eigenschappen van de Tea Tree Olie. Talrijke dokters en medici onderzochten Tea Tree Olie. Zij ontdekten de perfecte heilzame eigenschappen en rapporteerden die met enthousiaste lofspraak. 


1927

Men begon met het kappen van de Tea Tree bomen in Bungawalbin, vlakbij Ballina, noordelijk van het gebied New South Wales.


1930

De populariteit van de Tea Tree Olie nam grotere vormen aan. Er werden nieuwe toepassingen ontdekt en de olie werd nu op grote schaal toegepast in ziekenhuizen, apotheken en in de Australische huishoudens.


1939-1945

De periode van de Tweede Wereldoorlog. De Australische regering nam de voorraad Tea Tree Olie in beslag voor het leger. Het leger bevoorraadde de soldaten in de Stille Zuidzee met Tea Tree Olie. Tea Tree Olie werd ook gebruikt als smeerolie in munitiefabrieken. De Tea Tree kappers werden door de overheid vrijgesteld van militaire dienst.


1976

In 1976 is het allemaal begonnen voor Thursday Plantation.

In het noorden van New South Wales (zie de afbeelding) startte Eric White een plantage van Melaleuca alternifolia (Tea Tree) bomen. Hij was overtuigd van de kracht van Tea Tree Olie. Eric White maakte er daarom zijn levenswerk van om kwalitatief hoogwaardige Tea Tree Olie te leveren. Maar dat ging niet vanzelf.


Hij bestudeerde de bomen goed en probeerde uit onder welke omstandigheden Tea Tree bomen het best groeien. Dat ging met de nodige tegenslagen gepaard. Zo was er bijvoorbeeld een jaar met veel overstromingen en het volgende jaar juist extreme droogte. Het lukte vier jaren achtereen niet om een goede plantage van de grond te krijgen. Maar gelukkig had hij voldoende motivatie om door te gaan. Door gezondheidsredenen heeft Eric White de plantage echter moeten overdragen aan zijn stiefzoon Christopher Dean. Samen met zijn vrouw Lynda ging hij een nieuwe uitdaging aan en ze zetten beiden de schouders eronder om het werk te verrichten. Later kreeg Christopher hulp van zijn broer Peter Dean. De plantage kreeg de naam Thursday Plantation mee (de oprichting was ooit op een donderdag). Nog steeds wordt deze naam van de plantage gebruikt.