✓ Tea Tree Olie uit Australië! ✓ Natuurlijk ✓ Vrij van parabenen en chemische toevoegingen

Het Origineel

Thursday Plantation heeft de beste kwaliteit Tea Tree Olie en wordt vanwege de verschillende eigenschappen zeer gewaardeerd door gebruikers over de hele wereld.

Een van de belangrijkste eigenschappen die Thursday Plantation Tea Tree Olie kent, is de zuiverende werking. Hierdoor is het mogelijk Tea Tree Olie te gebruiken bij de verzorging van de huid. Thursday Plantation Tea Tree Olie is kleurloos, prikt niet en ondersteunt het huidherstel.

Naast dit certificaat voldoet de fabricage van Thursday Plantation aan de "Australian Code of Good Manufacturing Practice for Therapeutic Goods" (GMP). Dit zijn internationaal richtlijnen voor het goed fabriceren van therapeutische middelen. Dit zijn de strengst mogelijke regels voor fabricage van consumentenproducten.

De aanwezige hoeveelheid terpinen-4-ol, het meest actieve bestanddeel van de Tea Tree Olie, is altijd tenminste 14% groter dan de specificaties volgens de Australian (AS2782-1985) en International (ISO4730) Standard. Ook heeft Thursday Plantation de Ph. Eur norm (Europese Pharmacopoeia).

De Melaleuca alternifolia behoort net als de eucalyptus tot de mirte -achtigen. De boom is sterk en goed bestand tegen ziekten. Zelfs in het vochtige Australische klimaat wordt de boom niet aangetast door schimmels. De boom is zo sterk dat de bladeren elke 12 tot 18 maanden geoogst kunnen worden. Een boom kan daardoor tientallen jarenlang dienstdoen als leverancier van de Tea Tree Olie. 

De Melaleuca alternifolia groeit oorspronkelijk in de moerasgebieden aan de Australische Oostkust. Toen de scheepslieden van de Engelse zeevaarder Captain Cook er een frisse drank van maakten, ontstond de naam Tea Tree; oftewel Thee Boom. Deze naam is eigenlijk misleidend want het heeft niets te maken met de thee die wij drinken. 

De wetenschap ontdekte de heilzame werking van de olie pas aan het begin van de jaren twintig van deze eeuw. Toen in 1925 bij de eerste chemische onderzoeken vastgesteld werd dat de etherische olie uit de bladeren vijf keer zo krachtig werkte als de gangbare middelen leek de triomftocht niet meer te stoppen. Door de ontwikkeling van synthetische middelen werd de Tea Tree Olie grotendeels verdrongen.

Inmiddels ontdekken meer mensen de werking van Tea Tree Olie. Steeds meer mensen willen geen chemische producten meer gebruiken, die vaak schadelijk zijn en verschillende bijwerkingen hebben.